Što sam naučio iskričarenjem ..., isto što sam i znao ;)

… tek sada znam da ništa ne znam … ili jednostavnije "krhko je znanje" :)
Toliko puno onih koji lutaju , a toliko malo onih koji putuju. A oni koji putuju izgube se u iščekivanju dolaska na cilj i zaborave uživati u putovanju. Zato, ljubim ruke moje dame na svakoj poruci koju ste mi poslale, svakoj kritici i pohvali, na svakom mailu i na svakoj kavi uz razgovor ugodni. Lijepo vas je bilo vidjeti, doživjeti, slušati, čitati i upijati .. ne zbog sadržaja izgovorenog ili napisanog, već zbog načina na koji to činite, ponekad ozbiljne ponekad sa smiješkom, ponekad razočarane, a ponekad zainteresirane, hvala vam na svakoj sekundi virtualnog vremena i svakoj poslanoj virtualnoj pusi. Kako je život čudesan, donosi vam u susret nove ljude i svatko ima svoju životnu priču, … žene, majke, kraljice i one mlade i one u najboljim godinama :), i ako se zagledam iza zavjese (iza koje se sakrivate), vidim samo dobre duše koje traže dobre duše.
Odabrao sam PUT kao CILJ, i tako moj Cilj postaje Put.
Volim Vas sve, virtualne i prave :D

Uredi zapis

15.03.2019. u 12:29   |   Editirano: 04.08.2019. u 13:07   |   Komentari: 0   |   Dodaj komentar

Tko sam ja ...

.. na pitanje tko sam ja, uglavnom krenemo s osobnim predstavljanjem, ili poslovnim …, većina nas si izbjegava postavi pitanje u ogledalu ; Tko sam ja? Najčešći razlog tome, leži u odgovoru koji bi dobili. Sebi ne možemo lagati, i ako pokušamo obmanjivati sebe, ono naše unutarnje zna da to što pričamo govori ego.

Tko sam ja? Ja sam putnik koji uživa u putovanju, jer cilj je put, a put je cilj!
Volio bih znati predviđati budućnost, volim slušati stare pjesme i gledati slike iz prošlosti .., ipak, najljepše stvari se dešavaju sada i ovdje, … najljepše i najteže je živjeti u sadašnjosti.
Većina ne zna živjeti u sadašnjosti, razmišljaju o tome kako je bilo jučer ili prije deset godina, brinu o tome što će biti sutra ili za deset godina .. i zato na putovanju , na kojem se trenutno nalaze, zaborave uživati.

Zamislite koliko je snova, ideja i lijepih trenutaka propušteno samo zato jer smo razmišljali o tome da li je to ok ili nije, da li je u skladu s društvenim normama ili nije, što će susjedi ili rodbina reći, što će djeca ili muž pomisliti, .. zamislite koliko snova i lijepih trenutaka je zbog toga uništeno i izgubljeno zauvijek.

Tko sam ja, … ja sam putnik kroz vrijeme koji uživa u oblacima i kiši, u suncu i moru , .. šumi i livadi, ljubavi i sexu, spokoju i nemiru, davanju i primanju, … ja sam putnik kroz vrijeme .. jer ne pripadam niti ovom, niti prošlom, niti budućem vremenu, niti ovom svijetu, …. ja jednostavno pripadam!

Uredi zapis

09.10.2018. u 11:41   |   Editirano: 13.02.2019. u 14:39   |   Komentari: 0   |   Dodaj komentar

Moj frend Ego

Tako moj Ego i ja šetamo gradom .. i gledamo i procjenjujemo. Kaže Ego, dobra koka .. vidi kako se uredila, dobar dekolte, dobra guza .. kažem ja; odlično izgleda izvana i pokazuje mi ono što ona želi da vidim, .. ali ja želim vidjeti njezine oči, želim ju stvarno upoznati, želim znati sve njezine mane i vrline, ne iz razloga da to iskoristim kako bi ju procijenio ili osuđivao ili etiketirao, već da ju prihvatim takvu kakva jest, sa svim njezinim manama i vrlinama. Kaže mi Ego, ali to nije važno, za tebe je važno da je zgodna, da ima super tijelo .. a ja kažem; važno je da imamo zajedničke teme, da se smijemo istim glupostima, uživamo u istoj muzici .. da vidi mene, a ne moj sat, auto ili posao. Šetamo moj Ego i ja tako satima i vodimo dijalog, ne posustaje on u svojoj nakani, ali ne dopuštam da Ego bude moj vodič. Volimo se moj Ego i ja tajno,... nekada više i to kada padnem pod njegov utjecaj, a nekada manje kada mu se odupirem. Ipak, ne možemo jedan bez drugoga, jer prvo što vidimo je površina i Ego je tu gazda, ali zanimljivo postaje u momentu kada se zaviruje dublje.

I danas moj Ego i ja ovdje na Iskrici raspravljamo o profilima, …. razgovaramo, ponekad se i svađamo, …. nekada mu dopustim da prevlada, a ponekad mu se žustro odupirem. No zna moj Ego kako me lako zavede kada sam Ja u pitanju, zna on da se volim prikazati kao super frajer, zgodan i pametan, .. zna od da mi paše kada me hvale i čini sve kako bi do toga došlo. A ja, kroz godine putovanja naučio sam da Egu ne treba puno ili uvijek vjerovati, naučio sam da se ne mogu svima svidjeti, naučio sam da je i najlakše i najteže biti ono što jesam... zato, samo opušteno … bez žurbe .. dopustite dijalog sa Egom i trudite se što češće biti ono što jeste. Volim vas onakve kakve jeste!

Uredi zapis

17.09.2018. u 12:27   |   Editirano: 13.02.2019. u 14:41   |   Komentari: 1   |   Dodaj komentar