Voda...u vodi ribe..na obali roštilj..i krmići..

Tko voli ribu..
nek mu bude..
za fiš u redu...

06.10.2014. u 20:45   |   Dodaj komentar

Fis paprikas .. Pa i to je u redu ,, tko je zadnji ????

Autor: black__women   |   06.10.2014. u 20:48   |   opcije


A ja sad odoh spavat ,, zimski san

Autor: black__women   |   06.10.2014. u 20:57   |   opcije


JUHA OD BINDEVE
sastojci:
700 g očišćene žute bundeve
3 češnja bijelog luka
4 žlice maslnovog ulja
2 kom. poriluka
1 grančica celera
50 g. riže dugog zrna ili
nekoliko krumpra
3 kocke za juhu
1,4 l vode
sol
papar
4 žlice nasjeckanog peršina
1/2 zlice začina kurkume..

priprema

1. Bundevu narežete na dugačke kriške i
stavite na podlógu za pečenje zajedno s
neoguljenim bijelim lukom i 2 žlice maslí-
novog ulja.Pecite na oko 200°C oko
30 min.

2. Pomiješajte očišćeni bijeli luk
i óhlađenu pečenu bundevu i
usitnite ih u el. sjeckalici.

3. Zagrijte preostalo ulje,dodajte
narezani poriluk i celer i miješajte
na laganoj vatri oko 5 min.

4. Dodajte rižu (krumpir),kocke za juhu
zalijte vrelom vodom i kuhajte još 15
dó 20 min.,dok se riža(krumpir) ne
skuha..

5. Pire od bundeve umiješajţe u juhu,
dodajte papar,nasjeckani peršin,
kukurumu i prema potrëbi posolite
i sve zajedno kratko prokuhajte.

Autor: wasyxde   |   06.10.2014. u 21:16   |   opcije


sve imam, al mi se čini puno kocaka za juhu... .) thnx...

evo i muffina s bundevom (za 24 kom)

400 g pirea od žute bundeve
12 dag maslaca
200 g smeđeg šećera
3 jaja
300 g glatkog brašna ( bolje integralno ako imate)
p.p, vanili šećer, cimet, đumbir (može i začin za medenjake)
1o dag sjeckanih oraha

Suhe sastojke izmiješati (brašno, p.p, začini i orasi). Žumanjci se tuku sa šećerom, doda se maslac i dalje miksa dok ne bude pjenasta smjesa. Zatim se doda bundeva, promiješa, umiješaju se suhi sastojci i na kraju snijeg od bjelanjaka. Mogu se dodati i komadići sjeckane čokolade ako želite.
Peku se 15 do 20 min.. :))

Autor: plavapotocnica   |   06.10.2014. u 23:02   |   opcije


kocaka, kocki ?? :))

Autor: plavapotocnica   |   06.10.2014. u 23:02   |   opcije


Dodaj komentar