Krumpir salata
Dragi čitatelji,
kako je došlo vrijeme ljetnih vrućina, recesije i odlaženja u 3PM, donosimo vam recept za ove vruće dane u kojem ćete uživati vi i vaša familija i prepričavati to još godinama. Riječ je o laganoj krumpir salati koja će zasigurno osiromašiti vaš jelovnik.
Prije same pripreme ove salate, potrebno je da vam glavni kuhar zaveže maramu oko očiju, zavrti vas nekoliko puta dok ne počnete gubiti (re)balans i onda vam naglo skine taj povez i uz povik "Odoh ja sad!" - odjuri iz kuhinje i ostavi vas, onak malo opijene od vrtnje i vlasti, pred potrebitim namirnicama koje vam lelujaju ispred očiju.
Pijanim rukama posegnuti ćete za potrebnim namirnicama za otprilike 4 500 000 osoba:
-oko 40 000 000 000€ vrućeg krumpira
-oko 2 000 000 glavica luka za guljenje
-4 - 5 dcl sindikata
-1 dcl "zna se" čega (male tajne velikih majstora kuhinje)
-1 žlica soli na ranu
-putar na glavi
Kada ste, škiljeći na jedno oko da dođete k sebi, uočili sve namirnice, krenite sa pripremom salate:
Krumpir kuhajte oko 20 godina na laganoj vatri koju ćete, po potrebi, potpiriti ponekim skupom na rivi, izdavanjem jamstvene kartice, jeftinim parolama o komunizmu i tiho fićukajte "HDZ zna" u verziji Jacquesa Houdeka s puno sitnih varijacija.Dok kuhate krumpir slobodno grabite iz lonca i trpajte si u džepove.
Kada je krumpir gotov stavite ga u posudu i pustite da se malo ohladi. Onaj dio koji ste potrpali po džepovima stavite u piksu i zakopajte u susjedovom vrtu. Kada je krumpir mlak, nasjeckajte ga na puno malih komada da se teže skuži koliko je u piksi, a tako ćete ga i lakše podijeliti svima.
Kada se krumpir ohladio, stavite ga u recesijsku posudu koju ste kupili u inozemstvu kao da ste znali da će vam zatrebati jednom. Ukoliko se netko bude žalio na okus vaše krumpir salate, sve svalite na neprovjerenu zdjelu koja je izrađena "tamo negdje tko zna gdje".
Luk gulite polako i temeljito. Probajte s 10% , 5%, 6%, a na kraju se zadovoljite i sa 3%. Glavno da se kuha. Prilikom guljenja pazite da ne zaplačete.
Sve sastojke i krumpir stavite u posudu i lagano promješajte. Mješajte dok je krumpir mlak, ili malo ugrijte sindikate obećanjima i dodajte dcl "zna se" čega, tako će se prije upiti u krumpir.
Prije konzumacije ostavite na hladnom da se sastojci prožmu. Napravite količinu koju ćete konzumirati u kratkom roku, jer poslje zbog odstajalog luka koji krvari nije više ukusno.
O salati su rekli:
"Ova krumpir salata kada je ohlađena je najbolja verzija krumpir salate koju sam ikada probala. Laganija je od francuske salate (manje je požara na ulicama), te brža i jednostavnija za pripremu. Sama ju neću probati ali volim raditi velike gozbe na kojima će i ova salata naći svoje mjesto." J. KOSOR
"Šta je? Šta me gledate?" dr. I. SANADER
23.07.2009. u 9:10 | Prijavi nepoćudni blog | Dodaj komentar
Nije hranjivo, ali je ukusno, priznajem! ;-)) Čuj, kad je tak bilo u Irskoj, gibali su u Ameriku. Kam bismo mi mogli? Antarktik? Hm, pa da, bar se malo osvježi čovjek...
Autor: vegavega8 | 23.07.2009. u 9:31 | opcije
Kribo a jel to znači da ti kao netko koga malo zanosi na lijevo više nikad nećeš jesti krumpir salatu??? Čak ni ako ju JA spravim???? :)
Autor: askeza | 23.07.2009. u 9:31 | opcije
Čak ni uz BUNCEK?????? *zabezek*
Autor: askeza | 23.07.2009. u 9:33 | opcije
...ti si razlog što 'klanjam', prije marende u magacinu punom krumpira...:))...da ne ispadnem iz priče..jedna prosječna kasirka, u prosječnom marketu, ima dvosmjerni otkazni rok koga se MORA držati, kao i sravnjivanje kase, čega se isto, MOOORA držati!...jedino čega se drži ova bagra je...naše držanje, za njihova pravila...u tom mentalnom vakuumu, počinju igre bez granica..
Autor: mmmmmm_da | 23.07.2009. u 9:36 | opcije
vega ... nećemo mi nikam :) njih bi trebali sprašit na Antarktik ... kombiniram :)
Autor: kribo | 23.07.2009. u 9:59 | opcije
ask draga, ako ti napraviš krumpir salatu i buncek pride, polizat ću ti zdjelu za desert .. hnj,hnj ...
Autor: kribo | 23.07.2009. u 10:01 | opcije
Buncek pride?? Kaj je pak to? Dan kada bunceki marširaju centrom grada i ističu svoje zastave na kojima je u veselim bojama nacrtana francuska obrada svinje ?? :) Želim biti dio toga :)
Autor: askeza | 23.07.2009. u 10:04 | opcije
:)) pridruži se čovjeku vagi u ostvarenju svojih najmračnijih mesarskih fantazija !! Neka cijeli ovaaaaj svijeeeeet sad sja ko buuuuunceeeek ...
Autor: kribo | 23.07.2009. u 10:08 | opcije
ti si čovjek-živa-vaga :) Pa nije neprimjereno da te pitam...kolko imaš žive vage? :) I daj više napiši post o čovjeku vagi jer ću u protivno ja napisati...a to ne bi bilo dobro :)
Autor: askeza | 23.07.2009. u 10:11 | opcije
čovjek vaga je samozatajan !!! odan je pravdi i točnom vaganju i ne naginje samopromociji!! točno baždarene mesarske vage u široj okolici njegov su sveti cilj, a pošteno mjerenje po placevima i zelenim tržnicama nedosanjani san za čije ostvarenje živi!! :))
Autor: kribo | 23.07.2009. u 10:14 | opcije
a jel to znači da kad bi ti ja rekla kolko imam kila ti bi odmah znao dal lažem (ili bi me morao dić na foru da to provjeriš;))?
No vratimo se tvom logu. Reci mi kriboslave, misliš li ti da bi ta salata bila bolja da se u nju stavi recimoooo...crvenog zrelog paradajza ili mrkve npr.?
Autor: askeza | 23.07.2009. u 10:17 | opcije
rafalom crvenih zrelih paradajaza :) bi trebalo počastit kuhajuću garnituru ... o stavljanju mrkve u bilo što imam svoje mišljenje ali kako se kosi sa uvriježenim moralnim normama, ne bih sada o tome ...
Autor: kribo | 23.07.2009. u 10:21 | opcije
Nema razbacivanja hranom u ova teška vremena. Sve treba reciklirati. Naročito hranu koja samo protrči kroz probavni trakt...ako se dobro servira ... može proći pod nesvakidašnju deliciju! :) A po pitanju mrkava, nadam se da si mislio na Snjegovića!!! :)
Autor: askeza | 23.07.2009. u 10:41 | opcije
u pravu si ... ako Kopi Luwak, koju kakaju mace, može koštati 500 kn za šalicu, a što ne bi i puding koji ćemo pripraviti ... ovogaaa... recikliranjem, da te citiram... :)
Autor: kribo | 23.07.2009. u 10:45 | opcije
Baš :) A i poznato je da izdahnuti zrak sadrži dovoljno kisika (17,23673%)da ga se još jednom udahne i preživi, di stoju da pri probavi hrane isto ne ostane nešto vrijedno pažnje...hm... da... Naročito ako se lijepo oblikuje. Ionako nam stalno serviraju neka sranja (a i sami sebi), možda je vrijeme da prionemo zdušno :)
Autor: askeza | 23.07.2009. u 10:50 | opcije
serimo dalje!! - dakle .. :)
Autor: kribo | 23.07.2009. u 11:00 | opcije
Neki samo prde i misle da je to dovoljno :)
Autor: askeza | 23.07.2009. u 11:07 | opcije
da da ... neki se toliko trude i napinju da budu ljudi, a na kraju samo prdnu ... :)
Autor: kribo | 23.07.2009. u 11:23 | opcije
je, je baš zgodno. tak sam i ja. mi, kad smo u vrtiču imali grah. špekeca sam uvek trpala v žep. da ga skrijem tak da ga mogu mirno šišnuti u škovac. kasnije. :-))
Autor: sassumi | 12.09.2009. u 15:54 | opcije
smrc
Autor: -sonia- | 23.03.2011. u 17:06 | opcije